Logo LeShirtBB
Babette van Veen in de zwarte basic van LeShirtBB

5 kledingtips die je slanker doen lijken

Dat je slanker kunt lijken door kleding is een feit en ontzettend fijn. Wanneer je namelijk nog niet helemaal “summer-ready” bent of je eventjes een “off-day, month, year” hebt waarin je je wat minder slank voelt, kan het op de juiste manier kleden de oplossing zijn.

Alleen hoe kleed je je slanker? In deze blog vertellen we je de 5 ultieme kledingtips die je slanker doen lijken!

Tip 1: Kies niet voor oversized kleding

Je voelt je misschien wat dikker en hebt dan juist zin in oversized kleding of je denkt waarschijnlijk dat oversized kleding je slanker doet lijken, omdat het “verbergt”. Niets is minder waar, het lijkt op deze manier juist alsof je kleding draagt die als een “zak” om jou heen hangt en hierdoor lijk je zwaarder.

Koop je kleding dus zeker niet in een aantal maten groter en kies juist voor een goed aansluitend T-shirt, dat jouw lichaam accentueert.

Tip 2: Kies voor een één-kleurige outfit

Misschien wil je allerlei verschillende kleurtjes dragen om een afleidend effect te creëren, maar wanneer je je wilt slank kleden kun je het beste kiezen voor een één-kleurige outfit. Wanneer je kleding draagt die uit één kleur bestaat, lijk je langer.

Daarbij kun je het beste ook voor afslankende kleurtjes gaan. Dit zijn neutrale kleuren, zoals zwart, grijs, blauw.

Babette van Veen in het zwarte basic t-shirt met ronde hals .

Tip 3: Vermijd printjes zoveel mogelijk

Deze kledingtip sluit eigenlijk aan op de vorige tip, maar kan niet genoeg herhaald worden: Vermijd zoveel mogelijk het dragen van printjes! Kies bijvoorbeeld niet voor een trui met horizontale strepen, deze laten je veel breder lijken dan je daadwerkelijk bent.

Wanneer je echt heel graag een print wilt in jouw kledingstuk voor die dag, kies dan voor een print die verticaal loopt, zoals bijvoorbeeld een trui met verticale strepen. Dit laat jou net als het dragen van één kleur langer ogen.

Tip 4: Kies voor een stof die niet al te dik is

Kledingfeitje: Dunne stoffen slanken af, dikke stoffen maken dikker. En eigenlijk klinkt dit ook heel erg logisch. Kies dan ook vooral voor een dun kledingstuk, zoals een dun T-shirt of gladde blouse in plaats van een wollen trui. Daarbij is het ook een goede keuze om een beetje huid te laten zien, zoals bijvoorbeeld een T-shirt met een V-hals of een blouse met kanten details.

Tip 5: Accentueer het goede van jouw lichaam

Wat zegt Beyoncé altijd? “If you got it, flaunt it!”. Heb je een killer taille? Goede benen en billen? Of misschien fitte armen? Draag dan kleding die hierop de aandacht vestigt en dit goede lichaamsdeel van jou naar voren laat komen. Als je jouw goede delen highlight, vallen de stukjes waarover je minder zeker bent weg.

LeShirtBB heeft de perfecte basic dames T-shirts die afslanken!

Een andere essentiële kledingtip die je slanker doet lijken, is het dragen van simpele basis kledingstukken. Bij LeShirtBB hebben wij een ruim assortiment aan diverse basic dames T-shirts in verschillende maten, kleuren en designs!

Onze T-shirts zijn speciaal voor vrouwen gemaakt en de probleempjes waar zij tegen aanlopen. Zo hebben al onze T-shirts bijvoorbeeld 90% katoen en 10% elastaan in zich voor een ideale pasvorm en draagcomfort. Daarbij is de lengte van onze T-shirts en mouwen net iets langer, zodat ze mooi afkleden op elk figuur.