Logo LeShirtBB

Toen Esther van Lemmen mij vroeg om eens naar haar T-shirts te kijken omdat ze een partner in crime zocht, werd ik al snel enthousiast. Ik had ze gepast, werd er blij van, en ook mijn vriendinnen waren lyrisch over de shirts. Ik hou van producten met een goed verhaal en haar verhaal was simpel en goed doordacht! Als ontwerpster begeleidt ze kleine startups met het realiseren van hun droom; het starten van een eigen label. Intussen kregen haar eigen dromen ook steeds meer vorm. Maar hoe begin je daaraan? Je begint met een goed idee. Esther’s idee was; een basic, mooi, simpel T-shirt ontwerpen, gemaakt voor vrouwen bij wie niet alles automatisch meer als gegoten zit. Dus bij wie belde ze aan? Bij mij 😉 

Nee hoor, zonder gekheid, als je wat ouder wordt, dan verandert er gewoon veel. Als meisje kun je alles aan en staat het perfect maar als je lichaam wat verandert hier en daar, brengt dat soms de nodige frustraties met zich mee, is mijn ervaring! Ik sport best veel, zo kennen Esther en ik elkaar ook, maar toch hebben de jaren vat op je figuur. Dat vind ik allemaal prima hoor, maar een beetje hulp (lees: pasvorm) is best fijn! Esther heeft met de feedback van haar vriendinnen en haar eigen wensen een T-shirt ontworpen dat rekening houdt met je vrouwelijke figuur. Het heeft een mooie ronde of V- hals, allebei net ietsje dieper dan bij een doorsnee T-shirt, want if you got it, flaunt it

De mouwen zijn langer dan een standaard korte mouw maar iets korter dan een ¾-mouw. Dit mouwtje is net lang genoeg om je gekleed te voelen als je bijvoorbeeld een jasje draagt en dat uit wilt doen. Ze zitten niet strak maar wel zo passend dat de mouw niet opkropt (superirritant vind ik dat) onder een jasje of vest. Daarbij willen veel vrouwen hun bovenarmen een beetje bedekt houden vanwege de ‘Juliaantjes’ en zo’n iets langere mouw kleedt dan mooi af.

Bij de taille is het losjes getailleerd, het hangt niet om je middel zoals veel T-shirts doen, maar het zit ook niet te strak en de lengte is iets langer dan normaal. Zelf laat ik nogal eens mijn telefoon vallen en als je die moet oprapen en je hebt te weinig aan, dan zie je meer Babette dan me lief is, dus dat is ook gecovered 😉

Laatste bijzondere aan ons shirt: de brede zoom aan de onderzijde waardoor deze niet omkrult. Mij zit-ie als gegoten en ook als ik ietsje meer of minder weeg zit-ie nog lekker. Hij valt losjes maar je blijft je figuur wel zien. 

Esther houdt toezicht op het hele ontwerp-, fabrieks- en verzendproces. Al onze shirts komen uit Portugal, omdat zij hoogwaardige eisen stellen aan wat ze leveren én omdat het heel fijn werken is met de Portugezen. Maandag is bij hen soms wel donderdag, maar daar gaan we maar een beetje in mee. Nog een pluspunt: de shirts hoeven niet de hele wereld over gevlogen of gevaren te worden. We streven er naar zo sustainable mogelijk te zijn, maar een shirt van 100% katoen blijft niet mooi na meerdere wasbeurten, vandaar de 10% elastaan in de samenstelling.

Waarom de naam le Shirt BB? Een knipoog naar Brigitte Bardot waar ik trouwens naar vernoemd ben. Zuid-Frankrijk heeft een grote aantrekkingskracht op mij, alles is zo charmant en sfeervol, het zonnetje, de vintage vibe, het eten! Maar je mag ook Le Shirt By Babette zeggen hoor!

Heel veel dank aan Annelinde Tempelman voor het mooie concept en de look & feel, Mettina Jager voor de visagie & fotografie en Claire van Elsacker voor het bouwen van de site.